luni, 15 noiembrie 2010

Expozitie numismatica la Iasi

Aflam cu bucurie ca la Iasi, in Galeria de arta a Hotelului Traian s-a deschis la 1 noiembrie expozitia de numismatica intitulata "Bancnotele si monedele lumii"-a colectionarului EugenSaveliu. Expozitia este deschisa pina la 1 decembrie. Cu siguranta orice pasionat, sau nu, are ce vedea la aceasta prezentare a lumii prin intermediul acestor simboluri ale fiecarei tari, banii. Asteptam din partea colegilor ieseni impresii de la expozitie.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Buna ziua!
Cu toate ca nu sunt o colectionara, respect pasiunea dumneavoastra pentru numismatica.
As dori daca se poate sa ma indrumati undeva unde se pot estima/evalua niste monede in Iasi. Am tot cautat pe internet dar din pacate nu am gasit.
Va multumesc!

dorelb spunea...

Stimata doamna,
Problema evaluarii unei monede la noi in tara este una mai dificila, deoarece nu sunt persoane atestate pentru asa ceva. Exista cataloage (editate in diverse tari-si aici va recomand cataloagele Krause- Standard catalog of world coins, scoase pe secole incepind din secolul 17, daca moneda este din aceasta perioada)care dau o cota de piata, dar care nu de multe ori, cel putin pentru piesele romanesti, nu sunt tocmai cele de pe piata din Romania. Un indiciu asupra pretului ar fi revista Colectionarul Roman-pentru monedele si bancnotele romanesti. Stiu ca in Iasi exista un grup de numismati care se intilnesc la clubul CFR din Rapa Galbena cred ca in fiecare simbata. Sau puteti posta monedele (foto bine realizate) pe site-ul http://transylvanian-numismatics.com/phpBB/index.php unde sunt persoane care va poate spune cite ceva inclusiv despre autenticitatea pieselor. Aici veti gasi si niste persoane din Iasi. Cota unei monede depinde in primul rind de raritate si starea de conservare.