joi, 29 martie 2012

TARG ANTICHITATI : ANTIQUE MARKET. ROMEXPO Bucuresti

In perioada 29.03-01.04 www.artantik.ro va asteapta la ANTIQUE MARKET- ROMEXPO Bucuresti. Standul ARTANTIK.ro este semnalizat cu un banner roll-up. Veti gasi peste 500 de articole: bijuterii vintage si antiques, portelanuri vechi, pictura, obiecte decorative din argint/argintate/ aliaje, colectii militare ( stilete, brevete, decoratii si medalii, foto ww II etc, sculptura lemn si alte colectii diverse. Cu aceasta ocazie se vor acorda tuturor vizitatatorilor un cupon de discount valabil pentru achziitii din www.artantik.ro.

marți, 13 martie 2012

Un milion de dolari pentru o monedă

Semnalam un articol despre pretul obtinut la o licitatie newyorkeza pentru un sechel din primul secol de dupa Cristos: http://www.gandul.info/magazin/un-milion-de-dolari-pentru-o-moneda-9390700
O avere pentru un banut! Cate monede romanesti rare mi-as fi putut cumpara cu acesti bani!

vineri, 9 martie 2012

100 de ani de la tragedia Titanicului


Mai multe monetarii marcheaza trecerea a 100 de ani de la tragedia Titanicului (15 aprilie 1912) prin emisiuni numismatice. Astazi va prezentam 3 monede ale Royal Canadian Mint:
-prima moneda este din argint cu valoarea nominala de 10 dolari, a doua de 50 de cents, colorata si placata cu argint, si cea de-a treia de 25 cents din Cu-Ni.
Mai multe informatii gasiti pe http://www.coinnews.net/2012/03/07/titanic-remembered-in-canadian-commemorative-coins/

luni, 5 martie 2012

Moneda dedicata lui Carol Popp de Szathmari

BNR a pus in circulatie, in scop numismatic, incepand cu data de 27 februarie 2012, o moneda din argint dedicata aniversarii a 200 de ani de la nasterea lui Carol Popp de Szathmári. A
versul reda un instantaneu bucurestean care prezinta Universitatea si Palatul Sutu, fotografiat de Carol Popp de Szathmári, suprapus peste elementele diafragmei unei camere foto; stema Romaniei, valoarea nominala „10 LEI“, anul de emisiune „2012“ si inscriptia in arc de cerc „ROMANIA“. Reversul prezinta portretul lui Carol Popp de Szathmári si semnatura acestuia; profilul artistului, trei pensule suprapuse peste o paleta de pictura si anii intre care a trait acesta „1812-1887“.
Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 bucati, iar pretul de vanzare , exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 365 lei/buc. Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din argint, s-a realizat prin sucursalele regionale ale BNR din Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis.

sâmbătă, 3 martie 2012

Sesiune Nationala de Rapoarte Arheologice

De pe blogul dlui Aurel Vilcu ( http://aurelvilcu.wordpress.com/ ) aflam ca in perioada 14-16 martie are loc Sesiunea Nationala de rapoarte arheologice a Institutului de Arheologie "Vasile Parvan". Tot pe blogul domniei sale gasim si un program al acestui eveniment important din viata arheologiei romanesti. Lucrarile se vor desfasura la Casa Macca din strada Henri Coanda nr. 11.

vineri, 2 martie 2012

Targ la Oradea

Un nou targ de antichitati va avea loc in acest week-end la Oradea la Era Shoping Park.