marți, 21 aprilie 2015

Manualul colectionarului de medalii


Semnalam aparitia unui volum dedicat colectionarilor de medalii romanesti: Constantin Patilea-Manualul colectionarului de medalii. O cronologie a medaliilor romanesti de la Voivodul Iancu de Hunedoara la Regele Mihai. Lucrarea prezinta 1491 de piese emise între 1450 și 1947.
"Constantin Pațilea  și-a propus identificarea și descrierea, din punctul de vedere al colecționarului, a
bogatului și inepuizabilului tezaur de informații referitoare la inventarul cunoscut al medaliilor românești și al medaliilor care au legătură cu românii, cu istoria lor, cu evenimentele petrecute
în spațiul locuit de ei, cu personalitățile care le-au marcat trecutul.
Cronologic, studiul este structurat pe mai multe perioade din istoria națională: Principatele românești, Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Principele și Regele Carol I, Regele Ferdinand, Regele Carol al II-lea, Regele Mihai.
Alte tematici sunt tratate la sfârșitul lucrării (sport, premii școlare, religie, mărturii de botez,
matrimoniale, mărțișoare-pandantive)." (Sergiu Gabureac-infoHobby nr.3/2015)
Felicitam autorul pentru efortul depus si recomandam lucrarea tuturor celor pasionati de medalistica dar si celor ce indragesc istoria Romaniei ilustrata in aceste marturii din metal.
Pentru cei ce doresc sa achizitioneze lucrarea: Constantin Pațilea - tel. 0722 608156; constantin.patilea@gmail.com; Viorel Nicolau tel. 0724 69.01.65; viorel_nicolau@yahoo.com.

Un comentariu:

Gabriel spunea...

Bună ziua!
Cum pot afla mai multe amănunte despre o medalie care apare descrisă în cartea domnului Pațilea?
Vă mulțumesc!
edvermin@yahoo.com